Gaat u een eigen bedrijf starten, dan kunt u de hulp van Consultant Op Maat inschakelen als adviesbureau. Uiteraard hebben wij zelf ervaring opgedaan als startend ondernemer en zijn wij nauw betrokken geweest bij veel startende bedrijven. Consultant Op Maat heeft gedurende vele jaren het nodige inzicht verworven in de specifieke problematiek bij startende ondernemers, vandaar enkele handige tips.

Alleen enthousiasme is niet voldoende

Natuurlijk is een goede opleiding belangrijk, maar het geeft geen garantie voor een succesvolle onderneming. Goede ondernemers zijn meer dan alleen een individu, hij of zij moet mensen in de nabije omgeving kunnen inspireren en willen betrekken bij het reilen en zeilen van de onderneming.

Hard werken is geen succesgarantie

Het kost een hoop energie en geduld om een bedrijf te starten, maar begin altijd met het opstellen van een ondernemingsplan en zorg voor een goede planning van activiteiten, dan zal hard werken in de meeste gevallen worden beloond. Het is vaak verstandig een adviseur om advies te vragen of een vriend met verstand van zaken.

De overheid en haar lastige regels

Startende bedrijven moeten zich net als alle andere bedrijven houden aan de regelgeving en hebben ook te maken met het nodige papierwerk. Wij raden aan hiervoor een adviseur in te schakelen, waardoor u zich volledig kan focussen op uw onderneming, de slagingskans wordt daardoor aanzienlijk verhoogd.

Unieke producteigenschappen

De unieke eigenschappen van uw product bepalen in grote mate het succes van uw onderneming. De kunst blijft de uniekheid om te zetten naar verkopen, overtuig potentiële klanten dan komt succes vanzelf.

Back en front office opzetten

Als ondernemer moet u vooral doen waar u goed in bent, alleen moeten bepaalde zaken wel zijn geregeld. Consultant Op Maat heeft alle kennis en kunde in huis om u te adviseren en te begeleiden bij afwegingen, keuzes en implementaties.

Consultant Op Maat als ondernemerscoach

Bij de start van een bedrijf is een sparringpartner geen overbodige luxe gelet op wat er op u afkomt. Zeker als daarbij komt dat u nog niet weet hoe groeikansen moeten worden verzilverd of hoe u bepaalde zaken wilt aanpakken, zoals hierboven al is aangestipt. Consultant Op Maat kan u helpen als ondernemerscoach.

Microfinanciering

De ondernemerscoach kan naast adviseren en ondersteunen, u ook helpen om bepaalde financieringen te realiseren. Consultant Op Maat werkt als adviesbureau samen met Qredits, dat microfinancieringen in Nederland verzorgt met een maximum van € 150.000. Zo kan de best mogelijke start worden gegeven die denkbaar is. Qredits werkt overigens samen met diverse partners, zoals de ABN AMRO Foundation, Accenture, BDO, NIBC, de Rabobank, Welten en het Ondernemersklankbord.

Qredits