Interim Challenge 2017 (om de beste interim manager van …)

Hoe weet je of een interim manager die je in wilt huren echt goed is in zijn vak? Of hij/zij niet alleen kennis en ervaring heeft, maar ook de competenties bezit om mensen echt mee te nemen in veranderingen?

Want naast vakkennis, ervaring en inzicht is het ook belangrijk dat een interim manager ook in staat is om de veranderingen voor elkaar te krijgen. Met andere woorden een goede interim manager kan niet alleen een groep mobiliseren en tempo maken, maar neemt ook de tijd om te praten met mensen die niet mee kunnen of willen. Met alleen macht of kennis redt een interim manager het dus niet; er is empathie voor nodig, en tegelijkertijd afstand. Een interim (verander) manager zal altijd het geheel blijven overzien en zich inzetten voor de beste oplossing.

Jaarlijks schrijft BLMC, specialist op het gebied van supply chain optimalisatie, executive search, werving en selectie en interim management, een “interim challenge” uit, in dit geval een fictieve case rondom het bedrijf Textiles Group.

Na een aantal voorronden bleven  er 4 kandidaten over, te weten: Niek Bloemendaal, Kjeld Bontenbal, Klaas Brandse (Interim manager bij Consultant Op Maat) en Hans van de Sande die uiteindelijk streden op 10 januari 2017 om de titel van “Supply Chain Interim Manager 2017”.

Tijdens de finale op dinsdag 10 januari 2017, tijdens het directiecongres ‘Survival of the Fittest: Succes ontleed’, in de Officierskantine, legerplaats ’t Harde (nabij Zwolle), werd door een deskundige jury onder leiding van prof. dr. Robert Jan Blomme (Nyenrode Universiteit)  bepaalt dat “Niek Bloemendaal” zich ‘Supply Chain Interim Manager 2017’ mag noemen. Een felicitatie waard. De jury was van oordeel dat het niveau van de kandidaten op een exceptioneel hoog niveau lag.

Interim Manager 2017
Foto: v.l.n.r. Michel van Buren (BLMC), Niek Bloemendaal en Prof. Dr. Robert Jan Blomme